U en uw partner willen scheiden. En nu? Uw leven staat even helemaal op z’n kop. Een scheiding brengt vaak veel emoties en ingewikkelde situaties met zich mee. Een scheiding uitvechten in de rechtbank is dan het laatste wat u wilt. Het liefst gaat u met goede afspraken uit elkaar, helemaal als er kinderen in het spel zijn. Scheiden door middel van mediation is dan een goede oplossing. Door een mediator in te schakelen wordt er orde gebracht zodat u samen tot besluiten kunt komen. De mediator zorgt ervoor dat uw relatie in goed overleg beëindigd wordt, zonder tussenkomst van een advocaat. Familiemediator.nl is de uitkomst om uw scheiding goed, snel en relatief goedkoop te regelen.

Wat doet de mediator nou precies?

nummer1-a   Ordenen

Gedachten en emoties schieten alle kanten op als de keuze is gemaakt om de scheiding door te zetten. De mediator zorgt allereerst voor orde. De randzaken worden gescheiden van de bijzaken. Een in scheidingsbemiddeling gespecialiseerde mediator helpt om structuur aan te brengen in deze hectische periode.

nummer2

Luisteren

De mediator luistert naar u én naar uw aankomend ex-partner. De mediator is er voor beide en behartigt dan ook de belangen van u allebei. Juist om getouwtrek te voorkomen is het fijn dat een mediator onafhankelijk is. Op juridisch en emotioneel gebied, de mediator is er om voor beide partijen steun te bieden en de juiste oplossingen te vinden om de scheiding in goede banen te leiden. Dit doet hij door naar u beide te luisteren.

nummer3

Adviseren

Van de juridische aspecten tot en met de praktische zaken, een goed advies helpt u bij het maken van de juiste keuzes. De mediator helpt om ook zaken waar u misschien zelf niet de kennis van heeft goed te regelen. Want vragen als “waar heb ik recht op bij een scheiding?”, en “hoe regelen we de financiën?” spelen vast door uw hoofd. De mediator adviseert over zaken als de financiën, de alimentatie, de pensioenen en de woning. Ook moet worden nagedacht over de fiscale gevolgen en risico’s. De mediator bekijkt op welke toeslagen u recht heeft en hoe u deze kunt aanvragen.

nummer4

Bemiddelen

Bij een scheiding is het van belang dat er afspraken op papier worden gezet. Regels en richtlijnen waar beide partijen zich in kunnen vinden en aan houden. Een echtscheiding moet namelijk geen vechtscheiding worden en door heldere afspraken met elkaar te maken, wordt dit voorkomen. Door het opstellen van een echtscheidingsconvenant staan de gemaakte afspraken schriftelijk vastgelegd. Geen open eindjes, maar alles tot in de puntjes geregeld.

Is scheiden zonder advocaat mogelijk?

Scheiden zonder advocaat is goed te regelen met de mediator. Het is niet meer wettelijk verplicht om een scheiding formeel af te laten handelen via een advocaat. Door een mediator in te schakelen, in plaats van een advocaat, heeft u meer grip op de kosten. Het tarief dat een mediator vraagt ligt beduidend lager dan dat van een advocaat. En doordat de mediator de belangen van beide partijen behartigt, is het niet nodig om twee dure advocaten in de arm te nemen. Wanneer er minderjarige kinderen in het spel zijn is het wel verplicht om de stukken in te laten dienen bij de rechtbank. Het ouderschapsplan wat onderdeel is van het echtscheidingsconvenant moet door de rechter worden beoordeeld.

Mediation bij scheiding in de omgeving Beilen

Zoekt u een mediator in of rondom Beilen die u kan begeleiden bij uw echtscheiding? Familiemediator.nl bemiddelt al jaren bij echtscheidingen in de provincie Drenthe, zo ook in Beilen. Door middel van eerlijk overleg en deskundige begeleiding van de mediator kan een scheiding goed, snel en efficiënt worden geregeld. Als jullie op een verantwoorde manier willen scheiden kan Familiemediator.nl helpen. In een informele setting bij u thuis of bij ons aan de keukentafel helpen wij u op weg. Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Uw naam*

  Uw e-mailadres*

  Uw telefoonnummer

  Uw vraag of opmerking*

  Werkgebied Familiemediator

  Close
  Go top Met
  gemaakt door
  Burggraaf Media