Echtscheiding

Omdat het verbreken van een relatie vele vragen en onzekerheden met zich mee brengt.

Uit elkaar gaan

Het verbreken van een relatie brengt vele vragen en onzekerheden met zich mee. Wanneer u wilt scheiden, of uw partner wil dat, lijkt het wel of vele zaken door elkaar heen lopen. Soms is het lastig te weten waar te beginnen. De Familiemediator kan u helpen daarin orde aan te brengen.

Wat doet een familiemediator?

Een in scheidingsbemiddeling gespecialiseerde mediator brengt een ordening aan in de onzekere periode van..

Wat is een ouderschapsplan?

Het ouderschapsplan is een document waarin ouders die uit elkaar gaan, afspraken maken over hun..

Scheiden en
Kinderen

Lange tijd zijn beslissingen over kinderen genomen zonder dat de kinderen daar zelf bij werden betrokken..

Samen een
convenant opstellen

Over het algemeen worden de afspraken die u bij een echtscheiding, of beëindiging van een relatie, maakt..

De juridische kant
van scheiden

Over het algemeen worden de afspraken die u bij een echtscheiding maakt, vastgelegd in een convenant. Deze..

De kosten van
Scheidingsmediation

De kosten zijn op basis van het uurtarief van de scheidingsbemiddelaar. De uren die in rekening worden gebracht..

Vragen en emoties

Naast juridische zaken zijn daar ook vragen als hoe het met de kinderen moet, of de financiën, wie woont waar, wat is eerlijk? Emoties als verdriet of juist boosheid spelen mee. Gedachten als ‘is dit nu nodig?’, of juist ‘het was al veel eerder goed geweest’ spelen door uw hoofd. Om alles nog lastiger te maken lijkt het wel of uw gedachten de ene dag linksaf en de andere dag juist rechtsaf gaan. Hier kunt u beiden last van hebben. Om in deze periode met elkaar tot afspraken te komen, lijkt wel onbegonnen werk. De Familiemediator brengt hierin ordening aan, waardoor u weer tot besluiten kunt komen. En het belangrijkste; besluiten waar u zelf achter staat.

Scheiden en kinderen

Wij geloven in de ouders en hebben de overtuiging dat kinderen geen keuzes hoeven te maken in deze toch al lastige situatie. Het is de verantwoordelijkheid van de ouders om tot de juiste afspraken te komen, bijvoorbeeld door een ouderschapsplan op te stellen. Wij geloven ook dat dit haalbaar is. In eerste instantie spreken wij dan ook niet met kinderen. De keuze om uit elkaar te gaan, is een keuze die gemaakt is door de ouders, en niet door de kinderen. Zoals zoveel zaken binnen het gezin waar kinderen niet over gaan, simpelweg omdat de verantwoordelijkheid bij de ouders ligt. De kinderen horen niet belast te worden met de lastige keuzes die gepaard gaan met een scheiding. Toch is het belangrijk om te luisteren naar uw kinderen. Wanneer er kinderen zijn waar u zich zorgen over maakt en u heeft de indruk dat niet alles gezegd wordt, zijn ook zij meer dan welkom bij ons aan de keukentafel. Om hun stem te laten horen waar u als ouders dan even niet bij bent. Op deze manier kunnen zij zonder loyaliteitsconflict vertellen wat voor hen belangrijk is en wat zij zélf graag zouden willen.

Wat kan De Familiemediator voor u betekenen?

Iedereen is bij De Familiemediator welkom. We werken vanuit het Drentse Hoogersmilde doorgaans in Drenthe, Friesland, Groningen en Overijssel. Aan onze keukentafel mag alles besproken worden. Oordeelsvrij, neutraal en vakkundig begeleiden wij u bij het vinden van een oplossing waar iedere betrokkene mee verder kan. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden voor begeleiding en mediation bij een scheiding te bespreken.

Close
Go top Met
gemaakt door
Burggraaf Media