Kosten mediator

Een goedkoper alternatief dan een advocaat.

Kosten en opbouw

De kosten zijn op basis van het uurtarief van de scheidingsbemiddelaar. De uren die in rekening worden gebracht zijn opgebouwd uit de uren van de bijeenkomsten en de tijd die nodig is ter voorbereiding en verslaglegging.

Aantal bijeenkomsten

Het aantal bijeenkomsten is niet precies aan te geven en hangt af van de inhoudelijke complexiteit en ook van u. In algemene zin is wel aan te geven dat scheidingsbemiddelingen waar geen kinderen bij betrokken zijn tussen de 2 en 4 bijeenkomsten van elk anderhalf uur. Zijn er wel kinderen bij betrokken, dan ligt dat gemiddelde op 3 à 5 bijeenkomsten. Inclusief alimentatieberekening en indienden bij de Rechtbank is dit ca. 8 tot 12 uur. Bijkomende kosten zijn griffierecht en losten uittreksels.

Uurtarief ten opzichte van een advocaat

Het uurtarief van de scheidingsbemiddelaar is lager dan van een advocaat en bedraagt € 165,00 per uur excl. 21% BTW (€ 199.65 per uur incl. BTW). Dit komt per persoon neer op € 82,50 per uur excl. BTW 21% (€ 99,83 incl. BTW) t.o.v. vaak meer dan € 200,00 per persoon per uur met ieder een eigen advocaat.

Subsidieregeling Raad voor de Rechtsbijstand (RvR)

Indien u in aanmerking komt voor een toevoeging(en) van de Raad voor Rechtsbijstand (RvR), dan kunnen wij deze voor u aanvragen.
De kosten voor het gehele traject bedragen dan per persoon met een RvR toevoeging min. €61,00 en max. €121,00 aan eigen bijdrage.
Komt er maar 1 van u beiden in aanmerking, dan bedraagt het uurtarief 50% van het standaardtarief of een vooraf vastgesteld tarief.

Wie komen in aanmerking?

Wanneer het verzamelinkomen per persoon lager is dan € 44.000,00 (voor gehuwden, samenwonenden) of € 31.100,00 (voor alleenstaanden), komt u in aanmerking voor zo’n toevoeging. Hierbij geldt het verzamelinkomen per persoon in het peiljaar 2022. Als u in 2022 per persoon een vermogen heeft van € 36.952 of meer dan komt u niet voor subsidie in aanmerking. Uiteraard kunt u en/of uw (ex)partner, contact opnemen voor meer informatie. Zie ook RvR.
Na afronding van de mediation is er een tweede toetsing waarbij in het geval uw vermogen € 18.476 of meer bedraagt de RvR uw toevoeging intrekt.

Let op: Bij echtscheiding worden de inkomens als zijnde voor een alleenstaande getoetst. Het betreft dan alleen uw eigen verzamelinkomen bij de belastingdienst van 2022.

De subsidie aanvragen doen wij voor u

Wij zijn een bij de RvR erkend High Trust kantoor en regelen uw aanvraag.
U hoeft zelf dus niets te doen en in ca 2 a 3 weken heeft u uitsluitsel hierover.

Weten wat wij voor uw situatie kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact op

Close
Go top Met
gemaakt door
Burggraaf Media