Kosten mediator

Een goedkoper alternatief dan een advocaat.

Kosten en opbouw

De kosten zijn op basis van het uurtarief van de scheidingsbemiddelaar. De uren die in rekening worden gebracht zijn opgebouwd uit de uren van de bijeenkomsten en de tijd die nodig is ter voorbereiding en verslaglegging.

Aantal bijeenkomsten

Het aantal bijeenkomsten is niet precies aan te geven en hangt af van de inhoudelijke complexiteit en ook van u. In algemene zin is wel aan te geven dat scheidingsbemiddelingen waar geen kinderen bij betrokken zijn tussen de 2 en 4 bijeenkomsten van elk anderhalf uur. Zijn er wel kinderen bij betrokken, dan ligt dat gemiddelde op 3 à 5 bijeenkomsten. Inclusief alimentatieberekening en indienden bij de Rechtbank is dit ca. 8 tot 12 uur. Bijkomende kosten zijn griffierecht en losten uittreksels.

Uurtarief ten opzichte van een advocaat

Het uurtarief van de scheidingsbemiddelaar is lager dan van een advocaat en bedraagt € 165,00 per uur excl. 21% BTW (€ 199.65 per uur incl. BTW). Tevens is het voor u een besparing om één scheidingsbemiddelaar te hebben t.o.v. ieder een eigen advocaat.

Raad voor de Rechtsbijstand (RvR)

Indien u in aanmerking komt voor een toevoeging(en) van de Raad voor Rechtsbijstand, dan kunnen wij deze voor u aanvragen.
De kosten voor het gehele traject bedragen dan per persoon met een RvR toevoeging max. € 115,00 eigen bijdrage + € 43,00 griffierecht.
Komt er maar 1 van u beiden in aanmerking, dan bedraagt het uur tarief 50% van het standaard tarief.

De inkomensgrenzen vindt u op de website van de Raad voor Rechtsbijstand
Let op: Bij echtscheiding worden de inkomens als zijnde voor een alleenstaande getoetst. Het betreft dan het verzamelinkomen van uw belastingaanslag en niet de Jaaropgaaf van uw werkgever of uw winst uit ondernemen.

Weten wat wij voor uw situatie kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact op

Close
Go top Met
gemaakt door
Burggraaf Media