Het verbreken van een relatie zoals een scheiding zorgt altijd voor vele vragen en onzekerheden. Zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Zodra het woord scheiding is gevallen lijkt het alsof vele zaken door elkaar lopen. Van wisselende emoties, de belangen van uw kinderen willen behartigen (wie woont waar?) tot het verdelen van de huisraad. Door een mediator in te schakelen kan er orde worden gebracht zodat u samen weer tot besluiten kunt komen. Zo voorkomt u dat door emoties of ruzie het lastig wordt om goede afspraken te maken en de rechter hierin uiteindelijk moet beslissen. Een dergelijke situatie kent feitelijk uitsluitend verliezers waar kinderen doorgaans de dupe worden van juridisch getouwtrek. Mediation kan uitkomst bieden om uw scheiding op een goede, snelle en relatief goedkope manier te regelen.

Een mediator ordent, luistert informeert en bemiddelt

In tijden van emoties en wisselende belangen is het belangrijk goede afspraken te maken. Een echtscheiding moet immers geen vechtscheiding worden. Een in scheidingsbemiddeling gespecialiseerde mediator helpt orde te brengen in deze hectische periode. De mediator gaat met beide partijen in gesprek en maakt het mogelijk dat een scheiding ook in goed overleg kan verlopen. De mediator helpt jullie stapsgewijs bij alle facetten van een scheiding, van de juridische aspecten tot en met de praktische zaken. Wanneer er kinderen bij betrokken zijn is het in ieders belang dat beide ouders ook na de scheiding op een correcte manier met elkaar kunnen communiceren. Een scheiding die dankzij mediation in goed overleg verloopt helpt daarbij.

Is scheiden zonder advocaat mogelijk?

Scheiden zonder advocaat is goed te regelen via de mediator. Zo is het wettelijk gezien niet meer verplicht om een scheiding formeel af te laten handelen via een advocaat. Het tarief van een mediator is vele malen lager dan dat van een advocaat. Omdat u samen de kosten van de mediator kunt delen is dit ook nog eens kostenefficiënter dan wanneer u beiden een advocaat in de arm zou nemen. De ambtenaar van de burgerlijke stand in Assen handelt de scheiding dan formeel af. Alleen in het geval wanneer er minderjarige kinderen bij betrokken zijn moet er wel via de rechtbank in Assen het ouderschapsplan worden getoetst.

Mediation bij scheiding in de omgeving Assen

Zoekt u een mediator in of rondom Assen die u kan begeleiden bij uw echtscheiding? Familiemediator.nl bemiddelt al jaren bij echtscheidingen in de provincie Drenthe waaronder in Assen. In een informele setting bij u thuis of bij ons aan de keukentafel helpen wij u orde te brengen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Uw naam*

  Uw e-mailadres*

  Uw telefoonnummer

  Uw vraag of opmerking*

  Werkgebied Familiemediator

  Close
  Go top Met
  gemaakt door
  Burggraaf Media