Een scheiding aanvragen is een ingrijpende gebeurtenis. Door alle emoties is het soms lastig om de situatie te overzien. Woede, verdriet, ongeloof en onbegrip kunnen de overhand nemen. Met als gevolg dat het moeilijk is om goed met elkaar te communiceren. Hoe hoger de emoties oplopen, hoe verder weg de oplossingen soms lijken. Toch heeft u allebei hetzelfde doel voor ogen; de scheiding zonder veel problemen en oplopende ruzies afronden, zeker wanneer er kinderen in het spel zijn. Door een mediator in te schakelen ontstaat er weer ruimte om samen tot besluiten te komen. Die enorme berg waar jullie tegenop zien wordt begaanbaar. De mediator houdt zich bezig met de praktische zaken van een scheiding, maar ook met de menselijke kant. Met bemiddeling door de Familiemediator kunt u op een goede, snelle en relatief goedkope manier de scheiding aanvragen, zonder tussenkomst van een advocaat.

Wat doet de mediator precies?

nummer1-a Ordenen

Het goed regelen van de echtscheiding is van groot belang bij de verwerking van het verdriet. Verschillende vragen over het huis, de verdeling van de inboedel en de financiën reizen in uw gedachten. De mediator maak allereerst inzichtelijk wat er moet gebeuren en helpt om structuur aan te brengen in deze hectische periode.

nummer2

Luisteren

Wanneer emoties geen aandacht krijgen of niet in goede banen worden geleid worden geleid staat dit het nemen van de juiste beslissingen in de weg. De mediator heeft als voornaamste taak dat alle partijen naar elkaar luisteren. Problemen en meningsverschillen worden bespreekbaar gemaakt. Er komt meer begrip voor elkaar en daardoor wordt er ook sneller naar een oplossing toegewerkt. De mediator is onafhankelijk en behartigt de belangen van u allebei. De mediator kiest geen partij, blijft neutraal en dient eenzelfde doel: afspraken waar een ieder zich in kan vinden.

nummer3

Informeren

Van de juridische aspecten tot en met de praktische zaken, goede informatie helpt u bij het maken van de juiste keuzes. De mediator helpt om ook zaken waar u zelf minder vanaf weet goed te regelen. De mediator informeert over waaraan gedacht dient te worden zoals financiën, de alimentatie, de pensioenen en de woning. Ook de fiscale gevolgen en risico’s komen aan bod. De mediator bekijkt op welke toeslagen u recht heeft en hoe u deze kunt aanvragen.

nummer4

Bemiddelen

Bij een scheiding is het van belang dat er afspraken op papier worden gezet. Dit voorkomt open eindjes en zorgt ervoor dat u de gemaakte afspraken blijft ondersteunen. U bepaalt zelf hoe u deze afspraken vorm wilt geven. De mediator begeleidt het traject en ziet er op toe dat dit in goed overleg gebeurd. Een echtscheiding moet immers geen vechtscheiding worden. De afspraken worden vastgelegd in het echtscheidingsconvenant. Deze overeenkomst vormt de basis en is het begin voor een nieuwe toekomst.

Is scheiden zonder advocaat mogelijk?

U bepaalt zelf met uw wederpartij wat uw afspreekt. De mediator bemiddelt zodat emoties en ruzies niet in de weg staan bij het maken van goede afspraken. De gemaakte afspraken leggen we vast in de echtscheidingsovereenkomst (convenant). Een ouderschapsplan en omgangsregeling maken hier onderdeel van uit als er kinderen in het spel. De overeenkomst wordt ondertekend door beide partijen en wordt vervolgens bij de rechter ingediend. U hoeft hierdoor geen advocaat in de arm te nemen om de scheiding te begeleiden. De mediator regelt het gehele traject, tot en met de officiële afwikkeling voor u!

Mediation bij scheiding in de omgeving Oosterwolde

Zoekt u een mediator in of rondom Oosterwolde die u kan begeleiden bij uw echtscheiding? De Familiemediator bemiddelt al jaren bij echtscheidingen in de provincie Friesland, zo ook in Oosterwolde. Door middel van eerlijk overleg en deskundige begeleiding van de mediator kan een scheiding goed, snel en efficiënt worden geregeld. Als jullie op een verantwoorde manier willen scheiden kan De Familiemediator helpen. In een informele setting gaan we met u in gesprek. Dit kan bij u thuis in Oosterwolde óf bij ons aan de keukentafel. Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Uw naam*

  Uw e-mailadres*

  Uw telefoonnummer

  Uw vraag of opmerking*

   

  Werkgebied Familiemediator

  De Familiemediator is gevestigd in Hoogersmilde. Vandaaruit bedienen wij heel Drenthe. U kunt bij ons terecht voor:

  Close
  Go top Met
  gemaakt door
  Burggraaf Media