Het besluit is genomen: u wilt gaan scheiden. Een heftige periode breekt aan, waarbij allerlei emoties gepaard gaan. Boosheid, verwardheid, frustratie en onbegrip kunnen de kop op steken. Of misschien denkt u wel ‘hadden we dit maar veel eerder besloten’. Het geregel rondom een scheiden is één van de oorzaken waardoor een scheiding wordt uitgesteld. Want hoe gaat het nu bijvoorbeeld met het huis, de verdeling van de inboedel en de financiën? En nog belangrijker hoe moet de omgangsregeling met de kinderen – wanneer deze in het spel zijn – worden geregeld? En misschien zijn er nog wel meer zaken waar u tegenop ziet. De scheiding laten begeleiden door een mediator is dan een uitkomst. Door middel van mediation regelt u uw scheiding op een goede en relatief goedkope wijze.

Wat doet de mediator precies?

Kort gezegd; een mediator ordent, luistert informeert en bemiddelt. Allereerst creëert de mediator overzicht. Als onafhankelijke specialist oordeelt de mediator niet, maar zoekt juist naar oplossingen door naar beide partijen te luisteren. Niemand is gebaat bij een conflictsituatie die uit de hand loopt, zeker de kinderen niet. Daarom is het belangrijk om goed te communiceren en goede afspraken te maken. De mediator geeft een steuntje in de rug en bemiddelt hierbij. Bij een scheiding komen naast praktische zaken ook juridische zaken kijken. Er wordt samen met de  mediator ook gekeken naar de financiële situatie en de fiscale gevolgen van de scheiding. De afspraken die worden gemaakt worden vastgelegd in een convenant. Hierdoor is er ook na de scheiding duidelijkheid.

Is scheiden zonder advocaat mogelijk?

Scheiden zonder advocaat is goed te regelen via de mediator. Het is niet meer wettelijk verplicht om de het echtscheidingsconvenant op te laten stellen door een advocaat. De kosten voor een mediator liggen beduidend lager dan die voor een advocaat. Het verschil tussen een mediator en een advocaat zit echter niet alleen in de kosten. Wanneer u gezamenlijk voor één advocaat kiest, vindt er overleg tussen u beide plaats zonder begeleiding. U moet dan zelf afspraken kunnen maken. De mediator is er voor een goed verloop van de scheiding voor u beide. De mediator begeleidt het gehele traject, zodat er uiteindelijk niet alsnog twee advocaten ingeschakeld dienen te worden.

Mediation bij scheiding in de omgeving Meppel

Zoekt u een mediator in of rondom Meppel die u kan begeleiden bij uw echtscheiding? Familiemediator.nl bemiddelt al jaren bij echtscheidingen in de provincie Drenthe waaronder in Meppel. In een informele setting bij u thuis of bij ons aan de keukentafel helpen wij u orde te brengen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak.

  Uw naam*

  Uw e-mailadres*

  Uw telefoonnummer

  Uw vraag of opmerking*

   

  Werkgebied Familiemediator

  De Familiemediator is gevestigd in Hoogersmilde. Vandaaruit bedienen wij heel Drenthe. U kunt bij ons terecht voor:

  Close
  Go top Met
  gemaakt door
  Burggraaf Media