Een scheiding aanvragen zorgt voor lastige situaties waarin bepaalde keuzes zorgvuldig moeten worden afgewogen. Maar door alle emoties is het soms lastig om grip te houden op de situatie. Woede, verdriet, en onbegrip kunnen de overhand nemen. Met als gevolg dat het moeilijk is om goed met elkaar te communiceren. Hoe hoger de emoties oplopen, hoe verder weg de oplossingen soms lijken. Toch heeft u allebei hetzelfde doel voor ogen; de scheiding zonder veel problemen en oplopende ruzies afronden. Door een mediator in te schakelen ontstaat er weer ruimte om samen tot besluiten te komen. Die enorme berg waar jullie tegenop zien wordt begaanbaar. De mediator houdt zich bezig met de praktische zaken van een scheiding, maar ook met de menselijke kant. Met bemiddeling door mediaton kunt u op een goede, snelle en relatief goedkope manier de scheiding aanvragen, zonder dat u een advocaat hoeft in te schakelen.

Wat doet de mediator precies?

nummer1-a Ordenen

Gedachten en emoties schieten alle kanten op als de keuze is gemaakt om de scheiding door te zetten. Verschillende vragen over het huis, de verdeling van de inboedel en de financiën reizen in uw gedachten. De mediator maak allereerst inzichtelijk wat er moet gebeuren en helpt om structuur aan te brengen in deze hectische periode.

nummer2

Luisteren

De mediator luistert naar u én naar uw aankomend ex-partner. De mediator is er voor beide en behartigt dan ook de belangen van u allebei. Juist om getouwtrek te voorkomen is het fijn dat een mediator onafhankelijk is. Problemen en meningsverschillen worden bespreekbaar gemaakt. Op juridisch en emotioneel gebied, de mediator is er om voor beide partijen steun te bieden en de verschillende belangen samen te buigen tot een gemeenschappelijk belang. De mediator oordeelt niet, maar wil voor u beide de scheiding in goede banen te leiden. Juist door naar u beide te luisteren wordt dit doel bereikt.

nummer3

Informeren

Van de juridische aspecten tot en met de praktische zaken, goede informatie helpt u bij het maken van de juiste keuzes. De mediator helpt om ook zaken waar u zelf minder vanaf weet goed te regelen. De mediator informeert over waaraan gedacht dient te worden zoals financiën, de alimentatie, de pensioenen en de woning. Ook de fiscale gevolgen en risico’s komen aan bod. De mediator bekijkt op welke toeslagen u recht heeft en hoe u deze kunt aanvragen.

nummer4

Bemiddelen

Bij een scheiding is het van belang dat er afspraken op papier worden gezet. Regels en richtlijnen waar beide partijen zich in kunnen vinden en aan houden. Een echtscheiding moet namelijk geen vechtscheiding worden en door heldere afspraken met elkaar te maken, wordt dit voorkomen. De mediator begeleidt dit traject en bemiddelt hierin. Door het opstellen van een echtscheidingsconvenant staan de gemaakte afspraken schriftelijk vastgelegd. Geen open eindjes, maar alles tot in de puntjes geregeld.

Is scheiden zonder advocaat mogelijk?

U bepaalt zelf met uw wederpartij wat uw afspreekt, zonder dat hier een advocaat aan te pas hoeft te komen. De mediator bemiddelt zodat emoties en ruzies niet in de weg staan bij het maken van goede afspraken. De gemaakte afspraken leggen we vast in de echtscheidingsovereenkomst (convenant). Een ouderschapsplan en omgangsregeling maken hier onderdeel van uit als er kinderen in het spel. De overeenkomst wordt ondertekend door beide partijen en wordt vervolgens bij de rechter ingediend.

Mediation bij scheiding in de omgeving Steenwijk

Zoekt u een mediator in of rondom Steenwijk die u kan begeleiden bij uw echtscheiding? De Familiemediator bemiddelt al jaren bij echtscheidingen in de provincie Overijssel, zo ook in Steenwijk. Door middel van eerlijk overleg en deskundige begeleiding van de mediator kan een scheiding goed, snel en efficiënt worden geregeld. Als jullie op een verantwoorde manier willen scheiden kan De Familiemediator helpen. In een informele setting bij u thuis in Steenwijk óf bij ons aan de keukentafel helpen wij u op weg. Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Uw naam*

  Uw e-mailadres*

  Uw telefoonnummer

  Uw vraag of opmerking*

   

  Werkgebied Familiemediator

  De Familiemediator is gevestigd in Hoogersmilde. Vandaaruit bedienen wij heel Drenthe. U kunt bij ons terecht voor:

  Close
  Go top Met
  gemaakt door
  Burggraaf Media