De kogel is door de kerk: u gaat scheiden. Een heftige periode die gepaard gaat met allerlei emoties breekt aan. Boosheid, verwardheid, frustratie en onbegrip kunnen de kop op steken. Ook reizen er verschillende vragen; hoe moet het nu bijvoorbeeld met het huis, de verdeling van de inboedel en de financiën? En misschien nog wel belangrijker, hoe geeft u de omgangsregeling met de kinderen vorm. De communicatie tussen u en uw partner is belangrijk, maar misschien loopt deze niet meer zo eenvoudig als voorheen. Door een mediator in te schakelen wordt er orde gebracht zodat u samen weer tot besluiten kunt komen. U voorkomt dat  het door emoties of ruzies lastig wordt om goede afspraken te maken. De mediator regelt uw scheiding op een goede, snelle en relatief goedkope manier, zonder dat u beide een advocaat in de arm hoeft te nemen.

Wat doet de mediator nou precies?

nummer1-a   Ordenen

Gedachten en emoties schieten alle kanten op als de keuze is gemaakt om de scheiding door te zetten. Er zijn veel onduidelijkheden en vragen waar u antwoord op wilt. De mediator zorgt allereerst voor orde. Een in scheidingsbemiddeling gespecialiseerde mediator helpt om structuur aan te brengen in deze hectische periode.

nummer2

Luisteren

De mediator luistert naar u én naar uw aankomend ex-partner. De mediator is er voor beide en behartigt dan ook de belangen van u allebei. Juist om getouwtrek te voorkomen is het fijn dat een mediator onafhankelijk is. Problemen en meningsverschillen worden bespreekbaar gemaakt.Op juridisch en emotioneel gebied, de mediator is er om voor beide partijen steun te bieden en de verschillende belangen samen te brengen. De mediator oordeelt niet, maar wil voor u beide de scheiding in goede banen te leiden. Dit doet de Familiemediator door naar u beide te luisteren.

nummer3

Adviseren

Van de juridische aspecten tot en met de praktische zaken, een goed advies helpt u bij het maken van de juiste keuzes. De mediator helpt om ook zaken waar u zelf minder vanaf weet goed te regelen. De mediator adviseert over zaken als de financiën, de alimentatie, de pensioenen en de woning. Ook de fiscale gevolgen en risico’s komen aan bod. De mediator bekijkt op welke toeslagen u recht heeft en hoe u deze kunt aanvragen.

nummer4

Bemiddelen

Bij een scheiding is het van belang dat er afspraken op papier worden gezet. Regels en richtlijnen waar beide partijen zich in kunnen vinden en aan houden. Een echtscheiding moet namelijk geen vechtscheiding worden en door heldere afspraken met elkaar te maken, wordt dit voorkomen. De mediator begeleidt dit traject en bemiddeld hierin. Door het opstellen van een echtscheidingsconvenant staan de gemaakte afspraken schriftelijk vastgelegd. Geen open eindjes, maar alles tot in de puntjes geregeld.

Is scheiden zonder advocaat mogelijk?

Scheiden zonder advocaat is goed te regelen met de mediator. Door een mediator in te schakelen, in plaats van een advocaat, heeft u meer grip op de kosten. Het tarief dat een mediator vraagt ligt beduidend lager dan dat van een advocaat. En doordat de mediator de belangen van beide partijen behartigt, is het niet nodig om twee dure advocaten in de arm te nemen. Zijn er geen kinderen betrokken, dan kan de ambtenaar van de burgerlijke stand de scheiding afwikkelen. Wanneer er minderjarige kinderen in het spel zijn is het wel verplicht om via de rechter te scheiden. Het ouderschapsplan wat onderdeel is van het echtscheidingsconvenant moet door de rechter worden beoordeeld.

Mediation bij scheiding in de omgeving Emmen

Zoekt u een mediator in of rondom Emmen die u kan begeleiden bij uw echtscheiding? De Familiemediator bemiddelt al jaren bij echtscheidingen in de provincie Drenthe, zo ook in Emmen. Door middel van eerlijk overleg en deskundige begeleiding van de mediator kan een scheiding goed, snel en efficiënt worden geregeld. Als jullie op een verantwoorde manier willen scheiden kan Familiemediator.nl helpen. In een informele setting bij u thuis of bij ons aan de keukentafel helpen wij u op weg. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak voor een informele kennismaking.

  Uw naam*

  Uw e-mailadres*

  Uw telefoonnummer

  Uw vraag of opmerking*

   

  De Familiemediator is gevestigd in Hoogersmilde. Vandaaruit bedienen wij heel Drenthe. U kunt bij ons terecht voor:

  Close
  Go top Met
  gemaakt door
  Burggraaf Media