De kogel is door de kerk: u wilt scheiden. Een heftige periode waarbij de emoties vaak hoog oplopen breekt aan. De komende periode brengt een hoop onzekerheden met zich mee. Bepaalde zaken moeten worden geregeld. Hoe gaat het bijvoorbeeld nu met het huis, de kinderen en de financiën? Het liefst wilt u natuurlijk dat alles goed geregeld wordt, helemaal voor de kinderen. Zij zijn al de dupe van deze situatie en u wilt natuurlijk voorkomen dat ruzies en conflicten hoog oplopen over de rug van de kinderen. Dit is waarschijnlijk ook wat uw partner wil, maar hoe zorgt u dat u goed met elkaar blijft communiceren? Een mediator biedt de uitkomst. Door middel van mediation regelt u uw scheiding op een goede, snelle en relatief goedkope manier.

Een mediator ordent, luistert informeert en bemiddelt

Een in scheidingsbemiddeling gespecialiseerde mediator helpt orde te brengen in deze hectische periode. De mediator is een onafhankelijke specialist die niet oordeelt. Beide partijen kunnen vertrouwen op de mediator. Door naar beide partijen te luisteren zoekt de mediator samen met u naar de beste oplossingen om op goede voet verder te kunnen. Een echtscheiding moet immers geen vechtscheiding worden. In tijden van emoties en verschillende belangen is het belangrijk goede afspraken te maken. De mediator helpt u met juridische vraagstukken en praktische zaken. Zo wordt er gekeken naar de fiscale gevolgen en de toeslagen waar u recht op heeft. Samen met de mediator stelt u een convenant op, dit is een overeenkomst waarin alle afspraken zijn vastgelegd. Helemaal wanneer er kinderen bij betrokken zijn is het in ieders belang dat er ook na de scheiding duidelijkheid is. Een scheiding die zonder advocaat, maar dankzij mediation in goed overleg verloopt helpt daarbij. Het ouderschapsplan en de omgangsregeling maken dan ook deel uit van het convenant.

Is scheiden zonder advocaat mogelijk?

Scheiden zonder advocaat is goed te regelen via de mediator. Het wettelijk gezien niet meer verplicht om een scheiding formeel af te laten handelen via een advocaat. Het tarief van een mediator is daarnaast ook vele malen lager dan dat van een advocaat. Omdat u samen de kosten van de mediator kunt delen is dit ook nog eens efficiënter dan wanneer u beiden een advocaat in de arm zou nemen. De ambtenaar van de burgerlijke stand in Hoogersmilde handelt de scheiding dan formeel af. Wanneer er minderjarige kinderen bij betrokken zijn moet via de rechtbank in Assen  wel het ouderschapsplan worden getoetst. Ook dan is het niet nodig om zelf bij een advocaat aan te kloppen. De mediator regelt dit voor u.

Mediation bij scheiding in de omgeving Hoogersmilde

Zoekt u een mediator in of rondom Hoogersmilde die u kan begeleiden bij uw echtscheiding? Dan helpen wij u graag. De Familiemediator bemiddelt al jaren bij echtscheidingen in de provincie Drenthe waaronder in Hoogersmilde. Neem contact met ons op voor een afspraak. Dit kan bij ons aan de keukentafel óf gewoon bij u thuis in Hoogersmilde.

  Uw naam*

  Uw e-mailadres*

  Uw telefoonnummer

  Uw vraag of opmerking*

   

  Werkgebied Familiemediator

  De Familiemediator is gevestigd in Hoogersmilde. Vandaaruit bedienen wij heel Drenthe. U kunt bij ons terecht voor:

  Close
  Go top Met
  gemaakt door
  Burggraaf Media